Impregnacija platna, vodoodbojnost platna in tkanin

Podaljšajte življensko dobo platna

Redno vzdrževanje in čiščenje platna znatno pripomoreta k podaljšanju življenske dobe vašega platna. Priporočljivo je vsakoletno čiščenje platna s čistili namenjenimi posebej za ta namen. Čiščenje platna in vremenski pogoji (dež, sneg…) vplivajo tudi na impregnacijo vašega platna saj jo postopoma sperejo. Rezultat tega je da vaše platno ni več vodoodbojno in postopoma začne prepuščati vodo. S ponovno impregnacijo vašega platna (v kolikor je vaše platno še v solidnem stanju – ni strgano, prepereto, nima lukenj in ostalih poškodb) lahko dosežete, da je vaše platno ponovno vodoodbojno in le to ne prepušča vode.

V kolikor je vaše platno odslužilo svoje oz. je poškodovano do te mere da impregnacija ne bi bila smiselna vam nudimo tudi kvaliteten servis oz. izdelavo novega platna.

Z impregnacijo lahko dosežete, da je vaše platno ponovno vodoodbojno

Postopek impregnacije vašega platna je zaželjeno opraviti vsaj enkrat na leto (najboljše je to storiti pred začetkom sezone – spomladi). Impregnirati je mogoče tako manjše kot tudi večje površine platna. Pogosto se prepuščanje vode pojavi tudi pri šivih.

V našem podjetju vam med drugim lahko ponudimo:

  • impregnacijo šotorskih platen (impregnacijo šotorov)
  • impregnacijo pokrival za plovila
  • impregnacijo senčnih jader
  • impregnacijo tend in ostalih senčil
  • impregnacijo baldahinov
  • impregnacija cerad
  • impregnacijo prevlek za pohištvo
  • impregnacijo ostalih ponjav in prevlek, ki naj bi bile vodoodbojne

Pred samim postopkom impregnacije, četudi jo boste opravljali sami nas kontaktirajte. V določenih primerih (npr. tende) platna ne morete enostavno sneti in impregnirati, ampak je najboljše, da le to ostane na samem okvirju in je med postopkom impregnacije vpeto.

Za natančen postopek impregnacije in ostala vprašanja in nasvete nas pokličite oz. kontaktirajte na naš email naslov.

Pri nas lahko kupite tudi sredstva in pripomočke, ki jih uporabljamo tudi sami in postopek impregnacije opravite sami. Kljub temu pa vam svetujemo, da nas pred samim postopkom kontaktirate in za dodatne informacije in nasvete povprašate naše strokovnjake.