Šivanje in popravilo šotorov

Šivanje in servis šotorov

Servis šotor – popravimo, zakrpamo ali zamenjamo

Naša osnovna primarna dejavnost je bila že od začetka izdelava šotorov. Poleg izdelave šotorov smo prevzeli tudi popravljanje obstoječih šotorov, kot tudi servis šotorov.

Servisiramo naslednje:

  • Menjava zadrg na šotorih,
  • menjava dotrajanih ježkov,
  • flikanje lukenj, strganin,
  • popravilo ali dograditev modelov,
  • dodatne ojačitve na robovih – gurtne,
  • menjava oken, zračnikov,
  • menjava platna oz materiala,
  • robljenje obrob,
  • ojačitve na kritičnih točkah.

Popravljamo oziroma menjamo tudi mreže na oknih, obnovimo okna ali zamenjamo del stene platna z novim. Lahko vam šotor tudi predelamo in določene prostore došijemo. Šotori slabše kvalitete se zelo hitro strgajo ali se pokvarijo zip zadrge. Na določenih nateznih točkah vam lahko došijemo ojačitve in s tem šotor ojačamo.

Velikokrat dobimo šotor precej poškodovan ali uničen raztrgan od neurja. Tudi pri takih primerih se lotimo intezivnega popravila, še posebej, če je šotor novejše izdelave. Predno se odločite, da nam pripeljete šotor ga je smiselno očistiti. Umazane plesnive šotore je težko popravljati. Za ta namen lahko pri nas kupite čistilo za šotore. Ponujamo pa tudi impregnacijo za bombažne in poliesterske šotore.

Da bo oprema polno funkcionalna za novo sezono dogodivščin se čim prej odločite za servis – v navalu sezone boste morali počakati v vrsti.

Izdelava taborniških šotorov

Izdelamo lahko tudi nov skavtski taborniški šotor. Glede na to da imamo poseben material, ki je izdelan ravno za taborniške šotore je smiselno, da nas obiščete in si pogledate platno na licu mesta. Do sedaj smo izdelali ogromno število šotorov v desetih letih – izkušenj nam ne manjka. Naše šotore uporabljajo v kamping in resortih po celi Sloveniji, na Hrvaškem, nekaj pa tudi že v Nemčiji in Avstriji.

V obdobjo desetih let smo preiskusili in napravili veliko stresnih testov za različna platna. Praktično smo pridobili veliko izkušenj iz terena katero platno je tisto, ki odraža najvišjo kvaliteto v različnih vremenskih pogojih. Preiskusili smo veliko proizvajalcev platna tako, da vam tukaj lahko sami mi najbolje svetujemo katero platno je tisto, ki vam bo najbolje služilo.

Naše projekte si lahko ogledate na: